1.16.5 Başlat.bat dosyası nasıl yapılır?

KutayKeskin 29 Ekim 2024 140 Görüntülenme 1.16.5 minecraft baslat.bat baslat bat baslat.bat mctr vinarsy

KutayKeskin

YÖNETİCİ
Puanlar :
3 ay önce
11
100000

Minecraft sunucunuzu yönetmek için ihtiyaç duyduğunuz dosyalardan biri, başlatma işlemini otomatikleştiren başlat.bat dosyasıdır. Bu dosya, özellikle Spigot sunucu sürümü için oldukça kullanışlıdır. Minecraft sunucunuzu kolayca başlatmanızı sağlar ve gerektiğinde yeniden başlatma işlemlerini hızlıca yapmanıza yardımcı olur. Peki, Spigot sunucunuzu 1.16.5 sürümü için bir başlat.bat dosyasını nasıl oluşturabilirsiniz? İşte adım adım rehber:

Gerekli Dosyalar

Öncelikle Spigot sunucunuz için spigot-1.16.5.jar dosyasına sahip olmalısınız. Bu dosyayı edinmek için Bu Linke tıklayarak Spigot'un istediğiniz sürümünü indirip derleyebilirsiniz.

1. Adım: Spigot Sunucu Dosyasını Hazırlayın

Spigot sunucu dosyanızı (spigot-1.16.5.jar) bilgisayarınıza indirdikten sonra, sunucu dosyalarının yer alacağı yeni bir klasör oluşturun. Bu klasör, tüm sunucu dosyalarınızın bir arada durmasını sağlayacak. Örneğin, masaüstünüzde MinecraftSunucum adında bir klasör oluşturabilirsiniz ve spigot-1.16.5.jar dosyasını bu klasöre yerleştirin.

2. Adım: Başlat.bat Dosyasını Oluşturun

MinecraftSunucum klasörünüzün içine gidin ve boş bir alanda sağ tıklayarak Yeni > Metin Belgesi seçeneğini seçin. Dosyayı açın ve aşağıdaki kodu yazın:

@echo off
java -Xms1G -Xmx2G -jar spigot-1.16.5.jar nogui
pause

veya

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar spigot-1.16.5.jar nogui
pause

Bu kodun anlamını açıklayalım:

• @echo off: Ekranda sadece önemli çıktılar gösterilir.
  • java -Xms1G -Xmx2G: Sunucunun çalıştırılacağı Java komutu. -Xms1G başlangıçta sunucunun 1GB RAM kullanmasını, -Xmx2G ise en fazla 2GB RAM kullanabilmesini sağlar. (İsteğe göre bu değerleri arttırabilirsiniz.)
  • -jar spigot-1.16.5.jar: Sunucuyu çalıştırmak için kullanılan komuttur. spigot-1.16.5.jar sunucu dosyanızın tam adı ile aynı olmalıdır.
  • nogui: Sunucunun GUI (grafiksel arayüz) olmadan çalışmasını sağlar, bu da performansı artırır.
  • pause: Sunucu kapandığında veya hata oluştuğunda komut penceresinin kapanmasını engeller.

3. Adım: Dosyayı Kaydedin

Not Defteri'nde, Dosya > Farklı Kaydet seçeneğini seçin. Kayıt Türü bölümünü Tüm Dosyalar olarak değiştirin. Dosya adını baslat.bat olarak girin ve kaydedin.

4. Adım: Sunucunuzu Çalıştırın

Klasördeki baslat.bat dosyasına çift tıklayın. Bu işlem sunucunun çalışmasını başlatacaktır. İlk çalıştırmada, EULA onayı için bir hata mesajı görebilirsiniz. Bu durumda, klasörde oluşan eula.txt dosyasını açın ve eula=false kısmını eula=true olarak değiştirin. Kaydedip dosyayı kapatın ve tekrar baslat.bat dosyasını çalıştırın.

5. Adım: Başarıyla Sunucunuzu Yönetme

Artık baslat.bat dosyasıyla sunucunuzu hızlıca başlatabilir ve kapatabilirsiniz. Bu dosya, sunucunuzun yönetimini kolaylaştıracaktır ve gerektiğinde yeniden başlatma işlemlerini hızlandıracaktır. Özellikle Spigot 1.16.5 için hazırlanmış bir sunucu kullanıyorsanız, bu adımlar sunucunun verimli ve sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır.